Blog van Dries Hauwaert

1001 Tips die het leven leuker maken

Hoe en waar je mobiele website testen?

leave a comment »

Mobile NokiaOnlangs hebben we een paar dagen besteed aan het aanpassen van onze website voor mobiele weergave, op GSM’s dus. Aangezien we van bij de aanvang met XHTML strict hebben gewerkt, konden we “vrij eenvoudig” aan de hand van een CSS-bestand voor “handheld”, deze mobiele weergave optimaliseren. In dit speciale CSS bestand kwam het er vooral op aan een aantal onderdelen overboord te gooien en andere onderdelen netjes onder elkaar te zetten.

Maar ons grootste probleem bestond erin de site te testen. Ik had uiteraard geen zin om enkele honderden euro’s te spenderen door telkens op mijn totaal ouderwetse GSM de website op te roepen. Uiteindelijk vonden we de belangrijkste simulatoren die we nodig hadden op het internet. Zowel voor de Iphone, diverse types GSM als voor andere “handhelds” vonden we heel goede testomgevingen. Eentje daarvan, MobiReady, gaf bovendien zoveel bijkomende informatie en validatiemogelijkheden, dat we echt wel tevreden waren.

Onze website 1001 tips is niet echt een geschikte website voor op kleine mobiele toestellen omwille van de vrij grote artikels. Maar we raden elke KMO of eenmanszaak aan om zich te voorzien van een mobiele website, al was het maar met de openingsuren en de contactinformatie. Wat, waarom en hoe lees je in ons artikel Een mobiele website voor GSM maken en testen.

Advertenties

Written by Dries Hauwaert

05/08/2009 bij 22:31

Geplaatst in Internet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: